Tico ten Have zorgde voor de 2-0
Tico ten Have zorgde voor de 2-0 Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer wint van SC Gastel

Algemeen

RIDDERKERK - Op zondag 14 november speelde Slikkerveer thuis tegen de virtuele Brabantse koploper SC Gastel. Voor deze wedstrijd kon trainer Driss El Akchaoui geen beroep doen op onder andere Damion Janssen, Cerezo Fung-A-Wing, Denno Stoffels, Patrick Werkhoven en Ryan van Dongen. Gelukkig waren Robert Kosten en Iwan Tewelde wel weer fit en moest de inmiddels 42-jarige Stefan Bode zijn rentree maken onder de lat.

In de openingsfase van de wedstrijd keken beide teams even letterlijk de kat uit de boom en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Pas in de twaalfde minuut kwam de eerste kans voor Slikkerveer. Uit een corner schoot Boy van Reede bij de eerste paal naast. In de 21-ste minuut kregen ook de bezoekers een eerste kans. Waar een voorzet werd verwacht schoot Keano Elgin verrassend in de korte hoek, maar Stefan Bode tikte de bal keurig naast.

Vermeend buitenspel

Verder waren tot op dat moment de kansen voor beide doelen er gewoonweg niet. Pas rond een half uur spelen veranderde dat enigszins. Eerst schoot Gastel de bal net over het doel. Daarna zag Bas Mulder zijn eerste schot vanaf de rand van de zestien naast gaan en het tweede schot met enige moeite gekeerd worden door de Brabantse goalie. In de 35-ste minuut was het wel raak voor Slikkerveer. Uit een goede pass vanaf het middenveld werd Ronald Capelle goed diep gestuurd.

Na het omspelen van de uitkomende doelman kon de bal eenvoudig in de touwen gejaagd worden: 1-0. De assistent-scheidsrechter van Gastel bleef wel met zijn vlag omhoog staan voor vermeend buitenspel, maar dat was absoluut niet het geval en de prima leidende scheidsrechter Van Erven gaf er dus ook geen gehoor aan. Nog voor de rust had Gastel wel kans op de gelijkmaker, maar Matthijs Nagtzaam kopt uit een corner over.

Tweede rode kaarten

In de tweede helft was de eerste kans weer voor Slikkerveer. Bas Mulder kapte bij een aanval vanaf de linkerflank goed naar binnen, maar zijn schot ging voorlangs. Daarna speelde Gastel zichzelf uit de wedstrijd. Eerst liep Luc de Jong tegen zijn tweede gele kaart op na opmerkingen tegen de scheidsrechter en daarna pakte Matthijs Nagtzaam ook twee keer geel en dus rood.

Slikkerveer kwam dus meteen met elf tegen negen te spelen, maar dat was op het veld bijna niet te zien. Gaandeweg de wedstrijd kreeg Slikkerveer wel steeds meer kansen. In de 67-ste minuut werd Ronald Capelle op de rechterflank naar voren gestuurd. Langs zijn tegenstander zette Capelle voor op Chevillio Halden, maar zijn inzet ging net boven de kruising over. Een kwartier voor tijd zag Tico ten Have zijn inzet door de keeper over getikt.

Beste kansen

Een minuut later was Tico ten Have wel trefzeker. Uit de corner die volgde kopte Boy van Reede op de paal. De rebound werd goed binnen getikt door Tico ten Have: 2-0. Een minuut later hadden de bezoekers de aansluitingstreffer al weer binnen liggen, want Bart Aarssen kopte uit een vrije trap binnen: 2-1. Alles leek toen weer open te liggen, maar Slikkerveer kreeg de beste kansen.

Een eerste schot van Valerio Vers werd nog goed gepakt. Een tweede inzet in de slotminuut belandde tegen de paal. In blessuretijd zag Chevillio Halden zijn inzet vanaf de rechterflank in het zijnet belanden. In de tweede minuut van de blessuretijd werd Valerio Vers in de zestien onderuit gewerkt, waarna de bal op de penaltystip belandde. Bas Mulder benutte dit buitenkansje keurig: 3-1. Dit werd ook de eindstand. Door deze overwinning krijgt Slikkerveer weer aansluiting naar boven op de ranglijst met een zesde plaats.

Komende week wordt tweemaal gevoetbald voor de competitie. Op donderdag 18 november wordt om 20.00 uur aangetreden voor het inhaalduel in Dordrecht tegen SC Emma, dat nu virtueel de ranglijst aanvoert. Op zondag 21 november speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit bij Steeds Hooger in Rotterdam.

Opstelling Slikkerveer: Stefan Bode, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Steven de la Rambelje, Sem Seiffi, Jesse Ringlever, Tico ten Have, Ronald Capelle (70 – Aaron Plaizier), Bas Mulder, Chevillio Halden en Robert Kosten (84 – Valerio Vers).