Alle hens aan dek in het strafschopgebied
Alle hens aan dek in het strafschopgebied Foto: Leen Kruithof

Rijsoord krijgt (weer) te weinig

Algemeen

RIDDERKERK - En weer stond Rijsoord met lege handen. Na het debacle in ’s-Gravenzande, waar in de blessuretijd met 3-2 werd verloren, was het nu Feyenoord dat er onverdiend met de drie punten vandoor ging. Rijsoord bood goed verweer en was een groot gedeelte van de tweede helft zelfs de bovenliggende partij. Maar het vroege doelpunt van Junior Obiku was voldoende voor de Rotterdammers om de overwinning over de streep te trekken.

door Wim de Rooij

Voorafgaand aan de wedstrijd moest de technisch staf een oplossing zoeken voor Shamir de Jesus, die deze week tijdens een bekerwedstrijd aan zijn hamstring geblesseerde raakte. De verwachting is dat hij voor langere tijd uit de roulatie zal zijn. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord verloor Rijsoord met 4-0, waarvan de laatste twee doelpunten in de slotminuten gescoord werden. Waar hebben we dat meer meegemaakt? Rijsoord beet toen goed van zich af en had het geluk niet helemaal aan haar zijde. Ook deze zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd zouden er dus best mogelijkheden kunnen zijn.

Snelle tegenslag
Een goed resultaat leek al snel ver weg toen al in de achtste minuut Junior Obiku de openingstreffer scoorde en Rijsoord tegen een achterstand aankeek. Van rechts werd de bal strak voorgetrokken en door iedereen gemist. Alleen de van links opstomende Obiku wist met een strak schot doelman Fernandes kansloos te laten. Een slechte start voor de Kraaien en het zou nog slechter worden toen Jayson Donk al in de twaalfde minuut geblesseerd door Stefan Havelaar vervangen moest worden. Maar daarna herpakte de thuisploeg zich en kwam Rijsoord nog nauwelijks in gevaar. Feyenoord wist nauwelijks kansen te creëren, maar ook Rijsoord werd niet echt gevaarlijk. En zo hobbelde de wedstrijd naar de rust en werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft eigenlijk eenzelfde beeld, waarin Rijsoord meer en meer het spel naar zich toe trok. Na tien minuten even tumult toen de spelers en de technisch staf van Rijsoord appelleerden voor een handsbal in het strafschopgebied. Scheidsrechter Jobse wilde echter van niets weten. Rijsoord werd echter sterker en Feyenoord moest terug. De kansen voor Rijsoord kwamen er wel, maar onzorgvuldigheid of treuzelen zorgden er voor dat doelman Bradly van der Meer niet echt in moeilijkheden kwam. Feyenoord moest nog verder terug en Rijsoord kreeg enkele goede kansen, maar wist niet tot scoren te komen. En als Feyenoord nog een keer gevaarlijk werd, was er nog altijd doelman Tomas Fernandes, die de tweede helft enkele malen prima ingreep. Een gelijkspel zou op z’n minst verdiend zijn geweest voor de thuisclub, maar dan moet er wel gescoord worden en daar schortte het deze zaterdagmiddag aan.

Trainer Clemens Bastiaansen was na afloop ook van mening dat zijn ploeg te weinig had gekregen. “We hebben er van alles aan gedan en zelfs nog aanvallend gewisseld. Maar de doelpunten gingen er niet in en dat heb je toch nodig om te winnen. Alle complimenten voor mijn team, dat keihard heeft gewerkt en Feyenoord in die tweede helft onder druk heeft gezet.”

Volgende week speelt Rijsoord de uitwedstrijd tegen Zwaluwen in Vlaardingen. De Vlaardingers verloren zaterdag de uitwedstrijd tegen ARC en zijn in de middenmoot terug te vinden. Als Rijsoord zaterdag dezelfde inzet vertoont als tegen Feyenoord en dan ook nog eens weet te scoren kan het best wel een mooi resultaat worden.

Opstelling Rijsoord: Tomas Fernandes – Jayson Donk – Aily Lopez - Lorenzo Braaf – Romano Niamut – Gazar Dermandjan (92. Gianni Straal) – Danilo Alkema – Nick Ruigrok – Danny Haasdijk – Jardel Drenthe (82. Nour-Eddine Kasmi) – Angelo Ravenberg