Mitchell Drogt schudt een man van zich af
Mitchell Drogt schudt een man van zich af Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer laat kans op driepunter liggen

Algemeen

RIDDERKERK - Afgelopen zaterdag speelde Slikkerveer in Capelle aan den IJssel de degradatiekraker tegen SVS. Waar de thuisclub laatste staat op de ranglijst, daar staat Slikkerveer voorlaatste, dus de winnaar van het duel zou goede zaken kunnen doen op die ranglijst.

In de openingsfase liet de thuisploeg zich meteen zien en kreeg het binnen twee minuten twee goede kansen. Stefan Bode redde echter prima. Daarna leek ook de eerste kans voor Slikkerveer te ontstaan. Cerezo Fung-A-Wing stoomde op door het centrum van het veld, maar de eindpass kwam niet goed aan. In de zevende minuut kreeg ook Mitchell Drogt zijn eerst kans, maar de kopbal werd gepakt door keeper Nieuwerf. Weer een minuutje later schoot SVS van veraf op de lat en zo bleef het spel heen en weer golven. In de zestiende minuut schoot Damion Janssen voorlangs, waarna er een periode aanbrak waarbij Slikkerveer meerdere kansen kreeg. In de 23ste minuut werd Mitchell Drogt in de zestien goed aangespeeld en op een Ger Muller achtige wijze maakte hij de 0-1 in de verre hoek. Drie minuten later maakte Bas Mulder een goede één-twee met Sander Hazebroek, maar zijn schoot ging naast. In de 35ste maakte Yannick de Lely van SVS een flinke overtreding met gestrekt been op Damion Janssen. Scheidsrechter Streef stond er bovenop en trok terecht meteen de rode kaart. Dit leverde Slikkerveer numeriek voordeel op, maar SVS liet zich daar niet van weerhouden om toch met regelmaat de aanval te zoeken. In de laatste minuut van de eerste helft hielp Damion Janssen bij een corner op de doellijn nog de gelijkmaker voorkomen.

Beste kansen
In de tweede helft was de eerste kans voor Hagens van SVS, die zijn kopbal uit de kruising getikt zag worden door Stefan Bode. In de 54ste minuut werd Sander Hazebroek diep gestuurd. Een prima pass op Mitchell Drogt zorgde ervoor dat hij oog in oog met doelman Nieuwerf kwam te staan, maar die redde ook de inzet door snel uit te komen en zich in de baan van schot te werpen. Zeven minuten later was het Damion Janssen, die diep was gestuurd en oog in oog kwam te staan met keeper Nieuwerf. Ook nu was de doelman een sta in de weg. In de 62ste minuut was het aan de andere kant wel raak. Joran van Opstal, die eerder nog naast had geschoten, wist nu wel een voorzet bij de tweede paal in de verre hoek binnen te schieten: 1-1.

Gezien het wedstrijdbeeld was dat niet eens onverdiend, want SVS zat ondanks de numerieke minderheid goed in de wedstrijd. Vier minuten later moest John van Vught nog in de doelmond redding brengen. In de laatste twintig minuten kreeg Slikkerveer nog wel de beste kansen om de winst naar zich toe te trekken, maar dat lukte niet. Een schot van Robert Kosten werd een prooi voor Nieuwerf, een voorzet van Boy van Reede werd door Chevillio Halden naast gekopt en Chevillio zelf kon tot twee keer schieten op doel. De eerste verdween in de handen van Nieuwerf en de tweede kon Nieuwerf net naast tikken. De laatste kans was voor SVS, maar Stefan Bode redde prima. Al met al geen al te beste wedstrijd, waarbij de eindstand van 1-1 verdiend was voor beide ploegen. Het helpt ze echter op de ranglijst niet veel.
Komende zaterdag 4 ontvangt Slikkerveer op het eigen sportpark om 15.00 uur Strijen, dat zich ook in de onderste regionen bevindt. Een nieuwe kans op een driepunter.

Opstelling Slikkerveer: Stefan Bode, Boy van Reede, Cerezo Fung-A-Wing, John van Vught (84 – Sem Seifi), Ronald Capelle, Jesse Ringlever, Damion Janssen (61 – Aaron Plaizer), Robert Kosten, Bas Mulder (68 – Valerio Vers), Sander Hazebroek (61 – Chevillio Halden) en Mitchell Drogt.