Afbeelding

Kunst bij de Kandelaar

Regionaal

RIDDERKERK - Beeldend kunstenaar Rianne Bakker exposeert op zaterdag 7 december bij de Christelijke Boek- en Muziekhandel “De Kandelaar”. Deze 25-jarige kunstenares is geboren in Zwijndrecht, maar woont al tien jaar in Ridderkerk.

Al op jonge leeftijd kwam zij in aanraking met diverse teken- en schildertechnieken. De voorliefde voor het zelf creëren, het zoeken naar vormen van esthetiek én de steun en het enthousiasme van naaste bekenden resulteerden in een studie (2005 tot 2009) aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Tijdens deze studie specialiseerde zij zich met name in het vervaardigen van werk op tweedimensionaal gebied. Tevens ontwikkelde zij hier de basis van haar huidige schilderstijl, die nog altijd onderhevig is aan experiment.

Haar werk is dan ook experimenteel van aanpak en in materiaalkeuze. De uitwerking van haar werk is realistisch te noemen. Dat "zoeken" naar materiaalgebruik en concept maakt voor Rianne het hebben van een beeldende praktijk (die zij combineert met een baan in het kunstonderwijs) interessant. Het thema van Rianne's werk is het portret van het kind.

“De Kandelaar” doet met deze expositie mee aan de winterfair die zaterdag op de Kerksingel gehouden wordt. De boekwinkel zal er ook een kraam hebben met mooie boeken die men met kerst cadeau kan geven.

Advertenties uit de krant