RVVH doet zichzelf tekort

RIDDERKERK - De wedstrijd van RVVH tegen SHO kende twee gezichten. In de eerste helft was RVVH heer en meester en verzuimde ruimer afstand te nemen van SHO dan de 1-0. In de tweede helft kwam het geslepener en efficiënter opererende SHO terug tot 1-1 en had zelfs enkele mogelijkheden om de wedstrijd nog te winnen. Zover kwam het niet en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 1-1.

De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van de heer Piet van Pelt, die ruim 66 jaar lid van RVVH was geweest en als vrijwilliger vele jaren zijn steentje aan RVVH heeft bijgedragen. Na het eerste fluitsignaal van de matig leidende arbiter Van Dijk zette RVVH direct druk en creëerde enkele kansen in de zesde en achtste minuut via Pattinama na passes van Agatowski en Van Dam. SHO kon daar een kopballetje van Henk Roeland tegenoverzetten na goed aangeven van de ex ASWH-er Paul Scheurwater. Na ongeveer een kwartier spelen begon RVVH goed druk te zetten en dit leverde 2 corners op, die beiden echter niet het gewenste resultaat opleverden. Enkele minuten later een mooi schot van Jordao Pattinama in de verre hoek na enkele pittige duels in de zestien, maar zijn schot werd goed gestopt door de uitstekend keepende Raymon Kuipers. Vijf minuten later nam Dos Santos een vrije trap van zo’n meter of 20, maar opnieuw was het Kuipers die redding bracht voor SHO. RVVH was in deze fase van de wedstrijd veel sterker en een doelpunt kon bijna niet uitblijven. Dat gebeurde dan ook in de 30e minuut toen Wilco Oudenaarden goed kon doorgaan na een pass door het midden, waarbij hij de beide centrale verdedigers te slim af was en zo de bal langs de verbouwereerde Kuipers kon schuiven : 1-0. RVVH was nu veel sterker maar verzuimde door te drukken en de wedstrijd nu al in zijn voordeel definitief te beslissen. Enkele kansen voor Oudenaarden en Pattinama vielen te noteren, maar resulteerden niet in een goal. SHO kon daar slechts één kansje tegenover stellen van Paul Scheurwater, die zijn kopballetje over zag gaan. Zo brak de rust aan met een iets “tegenvallende” voorsprong van 1-0 voor RVVH.

De tweede helft begon met een overtreding op Joey Kleijn, waarna hij zijn vrije trap namens SHO vanaf 20 meter op de goed neergezette muur zag afketsen. RVVH beantwoordde dit met een kans voor Agatowski (schot over) na een voorzet van Pattinama en enkele minuten later met een omgekeerde situatie, schot van Pattinama geblokt na voorzet Agatowski Kort daarna blokte de ex RVVH-er Wilson Lima een schot van opnieuw Pattinama. Enkele vlotte combinaties bij RVVH tussen Oudenaarden en Pattinama volgden en zagen er prima uit, echter zij resulteerden niet in goals, waardoor SHO in de wedstrijd werd gehouden. In de 54e minuut mocht SHO zijn eerste corner van de wedstrijd nemen, deze leverde niets op maar het leek wel of de wedstrijd nu ging “kantelen”. Een uitstekende kopbal van Joey Kleijn werd prima gestopt door doelman Danny Spelde. Inmiddels waren er 2 wissels bij SHO geweest en het leek wel of dit de ploeg nieuwe impulsen gaf, terwijl het bij RVVH wat wegzakte. Zo kon SHO in de 68e minuut zijn tweede corner nemen (leverde niets op), maar kon een minuut later invaller Hooi vanaf links voorzetten op Cees Nobel, die snoeihard de 1-1 kon inkoppen. Zo was de eerste echte kans voor SHO direct raak en had RVVH het nakijken. Met nog ruim een kwartier spelen probeerde RVVH het nog wel, maar verder dan enkele kansjes voor Pattinama (kopbal) en Barradas (schot over) kwam het niet. Ook SHO had nog enkele kansjes maar koesterde het ene punt. Wellicht typerend voor de tweede helft was dat RVVH pas in de 90e minuut zijn eerste corner van deze helft mocht nemen. Wellicht kan RVVH hier lering uit trekken en de komende week toewerken naar de volgende lastige uitwedstrijd bij Ter Leede.

RVVH – SHO 1-1 (1-0)
30. Oudenaarden 1-0