Marleen Lodder
Marleen Lodder

Marleen Lodder wint turnmedaille bij regiowedstrijd

Sport

RIDDERKERK - Zaterdag waren voor de eerste, tweede en derde divisie, regiowedstrijden in Amsterdam. Marleen Lodder van gymnastiekvereniging OKK wist bij de jeugd een medaille te winnen door als vierde te eindigen in het veld van 25 turnsters. De derde plaatsen bij brug en vloer legden de basis voor dit succes. Hierdoor mag zij naar de landelijke halve finale en de districtswedstrijden.

Pupil II Cato Steehouwer turnde voor het eerst in de eerste divisie en behaalde voldoende punten om door te mogen naar de vervolgwedstrijden. Haar beste prestatie was de tweede plaats bij sprong.
Caroline Mom was net op tijd hersteld van een blessure om te kunnen turnen en wist met een aangepast programma toch top-tien te turnen (negende) bij de senioren tweede divisie. Bij balk was ze zelfs de beste van de 32 deelneemsters.
Junior Elisa van Halem wist zich naar de halve finale èn de districtswedstrijden te turnen. Met een zo goed als foutloze wedstrijd behaalde ze een vijfde plaats. Helaas net naast de medailles. Haar beste toestel was brug waar ze vijfde werd. Ferah Dur tenslotte turnde voor het eerst in de juniorenklasse en wist zich voor de districtswedstrijden te kwalificeren door als 20e te eindigen. Zij liet bij balk ruim twee punten liggen, waardoor de halve finale onbereikbaar werd.

Advertenties uit de krant