<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
Waar ken ik jou van?

Tineke van Sleen (62)

  •   204 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

Ik woon ruim dertig jaar in Ridderkerk en al die tijd ben ik vooral betrokken bij activiteiten die met dementie te maken hebben. Ik schreef het boek 'Last van Vergetelijkheid' – dat werd opgetekend door Simone van Nes – en heb mijn eigen onderneming in het geven van individuele coaching en trainingen. Ik ben lid van WBNR en was lid van VRO. Daarnaast heb ik ook in de ouderraad van De Piramide gezeten. Deze school zat in die tijd op de oude locatie in Rijsoord.

Wil je wat meer vertellen over je werk?

Ik werk 45 jaar in de gezondheidszorg en daarvan veertig jaar met mensen met dementie. Daarnaast heb ik een moeder en schoonmoeder gehad die een dementie hadden. Ik zie het als mijn missie om mensen te helpen te communiceren met mensen met dementie.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ik kom altijd wel bekenden tegen.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben getrouwd met Fred en samen hebben we een zoon, Marijn. Hij is 26 jaar en studeert.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik ben opgegroeid in de kop van Overijssel. In mijn beleving speelden we daar altijd buiten. Hutten bouwen, slootje springen… heerlijk.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Om de televisieserie 'De Luizenmoeder'. Zo leuk, al die typetjes uitvergroot. Ik lach ook veel om Fred. Hij tekent de leukste cartoons.

Waar word je gelukkig van?

Als alles goed gaat. En ook van samen met Fred leuke dingen doen. Zo gingen we afgelopen week naar een museum in Wassenaar. Dan voel ik me heel gelukkig. En als ik reis. Ik ga of alleen of met een vriendin en dan het liefst naar Afrika. Ik heb daar ook trainingen gegeven.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ze zijn al lang geleden overleden, maar toch kan ik mijn ouders nog erg missen. Ik kan ook verdrietig worden om wat mensen elkaar aan kunnen doen. Ik heb bewust de krant opgezegd. Ik kan weinig met al dat nare nieuws, ik hoef niet alles te weten.

Van wie krijg je inspiratie?

Wijze mensen, mensen die serieus iets te vertellen hebben en bewust in het leven staan.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou nog een boek willen schrijven. Ja, weer over dementie. Zolang er geen oplossing voor is, is er tenslotte goede zorg nodig.

Waar ben je trots op?

Op Marijn. Hij doet het hartstikke goed. Ook op Fred. Op mezelf en op mijn boek in de boekhandel.

Hoe sta je 's morgens op?

Om zeven uur. Ik begin met tien minuten mediteren, dan douchen en ontbijten en naar mijn werk of ik werk vanuit huis.

Wat zijn je hobby's?

Lezen. Ik lees alles wat los en vast zit. Breien en haken vind ik momenteel ook weer erg leuk. Reizen, geweldig vind ik dat. O, en koken vind ik ook fantastisch.

Wat zijn je angsten?

Toch wel het verlies van mijn gezondheid.

Wat vind je stom?

Flauwe, platte humor en lelijke filmpjes op internet. Ik vind mensen buitensluiten stom en als mensen belachelijk gemaakt worden.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Om altijd in gesprek te blijven. Niet gaan slapen met boosheid in je lijf.

Hoe zouden anderen jouw omschrijven?

Als een juf. Fred zou zeggen: ruimhartig en trouw.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Dat ik wat zorgzamer voor mezelf zou zijn. En ik zou wel meer tijd willen maken voor groei en ontwikkeling. Ik vind te veel dingen leuk.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

Ik kreeg een bericht van de kleinschalig woonvorm voor mensen met dementie waar wij net onze kippen 'Pudding en Gisteren' hebben gebracht. Ze zijn er ontzettend blij mee. Wij hebben de kippen vier jaar gehad. Ze poepten de hele tuin onder. Nu komt er een nieuwe schutting en moest het hok weg, dus hebben we er andere mensen blij mee gemaakt.

Wat is je favoriete quote?

Falen bestaat niet, er bestaat alleen feedback.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>