Afbeelding

Willen is kunnen: Stefan van Gameren

Algemeen

RIDDERKERK - De afgelopen tijd heeft Stefan van Gameren hard moeten knokken om zo ver te komen, hoe hij nu in het leven staat.

Na zijn val tijdens zijn werk in 2016 is er veel gebeurd. In eerdere edities hebben vele lezers aan de oproep voldaan, om naar Stefan een kaart te sturen. Er waren ontelbaar veel kaarten gestuurd uit de omgeving, maar deze oproep overschreef vele grenzen en er kwamen ook veel berichten vanuit heel de Wereld.

Stefan heeft gerevalideerd in revalidatiecentrum Rijndam en werd aangemeld bij bureau Volzin, waar hij een jobcoach kreeg aangewezen, welke is gespecialiseerd in mensen met hersenletsel. Beide instanties hebben Stefan aangemeld bij de Edwin v/d Sar Foundation. Deze stichting begeleiden jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel, afgekort NAH, met studie en aangepast werk voor een betaalde baan. Jaarlijks worden er uit de vele aanmeldingen tien jongeren geselecteerd en deze worden een jaar lang op vele fronten ondersteund en mogen deelnemen aan "de Class". Dit is officieel 15 mei 2018 van start gegaan.

Stefan is fysiek erg sterk, want hij sport bijna dagelijks om zijn tekortkomingen te compenseren. Zijn vader had eens gezegd, je kan de Vierdaagse van Nijmegen wel mee gaan lopen, want aan je conditie zal het niet liggen. Dit vond Stefan een goed idee en ging trainen met zijn vriend Dennis Peeters.

Stefan ging drie keer per week, om 5 uur in de ochtend lopen. Het lukte hem om de vierdaagse te lopen. Zijn ouders zijn ontzettend trots op hem. 

Advertenties uit de krant