Logo decombinatieridderkerk.nl
De zendmast zal hoog boven de bomen van het Oosterpark reiken
De zendmast zal hoog boven de bomen van het Oosterpark reiken

Bezwaren tegen 5G-mast in Oosterpark

RIDDERKERK - Bewoners van Drievliet verzetten zich tegen de plaatsing van een antennemast voor 5G in het Oosterpark. Zij vechten de al verleende omgevingsvergunning aan wegens verlies van uitzicht, waardevermindering van woningen en twijfels over de gezondheidsaspecten. Ook hekelen bezwaarmakers dat ze niet betrokken zijn geweest bij de locatiekeuze.

Ter voorbereiding zijn er al veel langer contacten geweest tussen de gemeente en T-mobile. Dat resulteerde in november 2019 in tekeningen voor de bouw van een 40 meter hoge antennemast op het parkeerterrein halverwege het Oosterpark. Publiekelijk werd het drie maanden later met de publicatie van de vergunningaanvraag. Daarna is er slordig verwarring gezaaid. In eerste instantie werd er gesproken over een mast ter hoogte van de Pelikaan 102. Daarna volgde publicatie over een antenne aan de Oosterparkweg 102, waarover ook in de berichtgeving over de verleende omgevingsvergunning wordt gesproken.
De plannen betreffen echter de parkeerplaats tegenover de Pelikaan. Wijkbewoners vinden dat het hier te dicht op de woningen komt. Zij vinden dat het zekere voor het onzekere genomen moet worden nu er nog veel onduidelijkheid is over de gezondheidseffecten van 5G. Door alle discussies hierover vrezen de bewoners voor een verminderde waarde van hun huizen nu of in te toekomst. Voor bewoners aan de rand van het park wordt ook het uitzicht teniet gedaan. “Voor het bereik moeten bomen drie meter lager zijn dan de hoogte van het basisstation. Dat komt neer op een sterk ontsierende, hoge en daardoor duidelijk zichtbare zendmast.”

Meer berichten