Afbeelding

Rijsoordse molen geopend op Nationale Molendag

Algemeen

Het tweede weekend van de maand mei staat Nederland weer als vanouds in het teken van de Nationale Molendagen. Er zullen dan zoveel mogelijk molens draaien/malen in Nederland op zaterdag 14 mei en/of zondag 15 mei. Bovendien zijn de molens ook nog eens vaak te bezichtigen. Ook de Rijsoordse molen zal weer deelnemen aan dit evenement.

Op zaterdag 14 mei zal de Rijsoordse Molen zijn deuren openstellen voor belangstellenden. Vrijwilligers van Stichting De Rijsoordse Molen alle tijd nemen om u alles te vertellen over de werking van de molen en zijn geschiedenis. Ook zullen er ijs en weder dienende radiozendamateurs aanwezig zijn die men kennis laat maken met radiocommunicatie over de gehele wereld.

Helaas kan de Rijsoordse molen nog steeds niet draaien, maar achter de schermen wordt hard gewerkt om de nieuwe wieken voor de molen te maken. Als alles meezit zal de 200 jaar oude molen in de tweede helft van 2022 weer kunnen draaien.

De molen zal op 14 mei geopend zijn vanaf 10 uur tot 16:30 uur. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

www.facebook.com/rijsoordsemolen of www.rijsoordsemolen.nl.

Advertenties uit de krant