Femke werd verrast met een jeugdlintje
Femke werd verrast met een jeugdlintje

Jeugdlintje voor Femke Heyman

Algemeen

RIDDERKERK - De achtjarige Femke Heyman kreeg woensdag 16 november uit handen van wethouder Fleur Stip het Ridderkerkse jeugdlintje uitgereikt. Ze ontving deze gemeentelijke onderscheiding voor het verrassen van de Oekraïense vluchtelingen in noodopvang De Haven op Tweede Paasdag dit jaar. 

De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis, waar Femke met een smoes was heen gelokt door haar familie. Haar vader, broertje, nichtje en oma waren ook bij de uitreiking aanwezig.

Armbandjes
Begin dit jaar maakte Femke, leerling van groep vijf van basisschool De Reijer, armbandjes en verkocht die voor 50 cent op school en aan familie om geld in te zamelen voor de Oekraïense vluchtelingen. Ze kreeg ook hulp van enkele winkeliers op het Dillenburgplein. Na wekenlang rijgen en het inleveren van lege flessen had ze ruim veertig euro verzameld. Dat geld heeft ze gebruikt om kleine cadeautjes te kopen voor de bewoners van de noodopvang aan De Haven. Op Tweede Paasdag heeft ze de Oekraïners verrast met zelf versierde cupcakes, babyspulletjes, shampoo, zakdoekjes en speelgoed van haarzelf.
Wethouder Fleur Stip was vol lof over de actie van de jonge Ridderkerkse. “Wij hebben alles, de mensen uit Oekraïne hebben niets”, reageerde Femke.

Jeugdlintje
Jongeren tussen de zes en achttien jaar uit Ridderkerk kunnen elk jaar voorgedragen worden voor het Ridderkerkse jeugdlintje als zij zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor Ridderkerk, een mooi initiatief hebben gestart en/of een bijzondere presentatie of maatschappelijke daad hebben verricht.

Advertenties uit de krant