Afbeelding
Ingezonden mededeling

Ook gourmetten met kerst? Een aantal tips!

Algemeen

Gourmetten is voor veel Nederlanders een jaarlijks terugkerende activiteit tijdens de feestdagen. Als je met je familie en vrienden samenkomt, dan kan iedereen gewoon lekker z’n eigen eten klaarmaken aan tafel. Ben jij ook van plan om een gourmetavondje te organiseren, maar heb je nog geen gourmetstel? Lees dan snel verder en klik hier voor een gourmetstel voor 6 personen. Verder vertellen we je in dit artikel waar je nog meer op kunt letten als je een nieuw gourmetstel wilt kopen!

Met hoeveel personen gourmetten?

Een belangrijke vraag om te stellen is met hoeveel personen je wilt gourmetten. Heb je een klein gezin en wil je alleen met je gezinsleden een gourmetavondje houden? Dit is het beste gourmetstel voor 4 personen. Je kunt hier ook twee sets van kopen, zodat je ook een gourmetstel klaar hebt staan als er vrienden of overige familieleden langskomen. 

Vorm gourmetstel

Bij een gourmetstel voor 2 personen maakt het niet zoveel uit, maar bij een groter gourmetstel is de vorm soms wel belangrijk. Er bestaan namelijk ronde en rechthoekige gourmetstellen en beide hebben zo hun voor- en nadelen. Een rond gourmetstel is vaak compacter en dus handig als je een kleine eettafel hebt. Rechthoekige gourmetstellen zijn weer geschikt voor grotere (en rechthoekige) eettafels. Degene die aan het hoofd (dus de “korte” kant van de tafel) zit, kan dan namelijk ook gewoon bij het gourmetstel. 

Schoonmaken gourmetstel

Natuurlijk wil je ook dat een gourmetstel makkelijk schoon te maken is, want niemand heeft daar eigenlijk zin in na het eten. Om deze reden zijn gourmetstellen met antiaanbaklaag erg populair, omdat het eten hier niet makkelijk in blijft plakken of aanbranden. Je kunt de pannetjes makkelijk afvegen met een keukenpapiertje tussendoor en afwassen is ook geen probleem. Verder kun je ook kijken of jouw gewenste gourmetstel in de vaatwasser kan. Dit scheelt weer veel schoonmaak-tijd en zorgt ervoor dat iedereen na het gourmetten direct op de bank kan uitbuiken!

Extra functies 

Het basisprincipe van gourmetten is dat iedereen een eigen pannetje heeft en zijn of haar vlees en groente zelf klaarmaakt aan tafel. Soms zit er ook een grill bij, waar je kaas onder kan laten smelten. Ben je op zoek naar nog meer handige functionaliteiten, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor gourmetstellen waar je ook mee kunt wokken of fonduen. Het voordeel van zo’n uitgebreid gourmetstel is dat er dus voor ieder wat wils is. Als je dus eters hebt die naast “normaal” gourmetten ook een kaasfondue willen, dan is dat helemaal geen probleem. Of je kunt vlees en groente gourmetten als “hoofdgerecht” en als toetje een chocoladefondue maken met hetzelfde gourmetstel. 

Verder kun je bij sommige gourmetstellen bijvoorbeeld ook de temperatuur instellen of het vuur op pauze zetten. Dit laatste is handig, aangezien er veel gekletst wordt tijdens een gourmetavondje en men vaak niet snel eet. Je hoeft het gourmetstel dan niet helemaal uit te zetten als je eventjes pauze wilt houden, maar straks weer van plan bent om lekker verder te eten. 

Advertenties uit de krant