Effectief Rijsoord bekert verder

RIJSOORD - Rijsoord speelde zaterdag in en tegen Heerjansdam voor plaatsing voor de volgende ronde in het KNVB-toernooi. Het werd uiteindelijk een ruime overwinning voor de 'kraaien'.

Al binnen enkele minuten na het beginsignaal kopte Casper Gerritse uit een vrije trap  de 0-1 voorsprong binnen. Een mooie opsteker voor de ploeg van Marco van Rijn. Rijsoord liet het initiatief over aan Heerjansdam en hoewel zij optisch een veldoverwicht creëerden was Rijsoord gevaarlijk in de omschakeling. Toch had Heerjansdam voor de rust op gelijke hoogte kunnen (of moeten) komen maar een schot van Ronald Ouwens kwam op de paal en anders was de wederom goed keepende Ragip Ozrak een sta in de weg voor de Heerjansdammers. De rust werd dus bereikt met een, voor Rijsoord, voordelige 0-1 stand.

Ruime overwinning
Na de rust begon Rijsoord wat dwingender aan de tweede helft en ook nu resulteerde dat in een snel doelpunt voor de "kraaien". Ditmaal was het Nelson Costa de Brito die het net wist te vinden. Net als in de eerste helft probeerde Heerjansdam van alles om een doelpunt te maken maar de verdediging en zeker Ragip Ozrak gaf geen krimp. Toen  Romain van Bruggen uit een penalty de 0-3 wist te maken was de wedstrijd definitief gespeeld en dus bekert Rijsoord verder. Saillant detail, bij de loting voor de Palace Casino Cup zijn beide clubs wederom aan elkaar gekoppeld. Dus op 3 of 10 december staat deze derby weer op de kalender!

Opstelling Rijsoord - Ragip Ozrak - Stephan Ooms - Leon vd Heerik - Desley de Wolf - Mike van Dongen (85e Jochem Bakker) - Donovan Lioe Anjie(65e Lorenzo vd Heijden) - Danilo Alkema - Romain van Bruggen - Tevyn Biekman - Casper Gerritse (58e Chris Promes) - Nelson Costa de Brito.