Leden van EvR enquêteerden zaterdag in Slikkerveer
Leden van EvR enquêteerden zaterdag in Slikkerveer

Enquête van EvR: Ergernissen zijn nog niet weg

Algemeen

RIDDERKERK - Afgelopen zaterdag stond Echt voor Ridderkerk op de rommelmarkt van SWS Slikkerveer. EvR vindt het belangrijk niet alleen zichtbaar te zijn gedurende verkiezingstijd, maar de gehele raadsperiode door. Met direct contact wil de partij informatie ophalen bij inwoners. 

Onder passanten van de EvR-kraam werd opnieuw een enquête gehouden. “En wat schetst onze verbazing? Er is sinds vorig jaar nauwelijks iets veranderd qua ergernissen onder onze inwoners” concludeert raadslid Cora van Vliet.

Onkruid en zwerfafval

Men is tevreden over de buurtpreventie in Ridderkerk, dat Ridderkerk veel groen heeft en relatief een rustige, kindvriendelijke gemeente is. Waar men nog steeds niet tevreden over is, is de aanpak van het onkruid (en zwerfvuil) in vele straten. Ook dit keer kwam het afvalbeleid er niet ongeschonden van af. Inwoners hebben net vernomen dat zij meer moeten gaan betalen voor het inzamelen van afval. Vooral ouderen, die geen volle vuilniszak naar de containers kunnen brengen i.v.m. de grootte en het gewicht, gooien nu regelmatig maar een halve vuilniszak weg. 

Daarmee worden hun kosten verdubbeld met het nieuwe tarief van € 0,75 per klepbeweging. Mensen vrezen dat het aantal bij plaatsingen daarom enorm zal toenemen. Waarom is er niet gekozen om op gewicht te belasten, vraagt men zich af?

Veilig voelen

Gelukkig voelen inwoners zich best wel veilig in Ridderkerk, ondanks de diverse incidenten die zich in het afgelopen jaar hebben afgespeeld. En op de vraag wat onze inwoners zouden veranderen, zodra zij burgemeester zouden zijn? 

“Naast oplossingen voor bovenstaande problematiek, toch wel dat de responsetijden van ons college en onze ambtenaren na een melding of een vraag écht verbeterd dient te worden. Enkele inwoners krijgen soms na maanden nog geen reactie.”

Advertenties uit de krant